Friday, April 24

; Sekadar suara hati.






Hello bloggie !

Okey, bunyi macam bimbo terencat. Tak mengapalah, saya pun sudah bosan dengan kerenah manusia hari ini. Pening kepala otak saya nak baca pesanan ringkas dari manusia sejagat. Agaknya, mana la sekolah yang dia pergi? Sekolah Warisan Manja kali? Oh, tidak mungkin. Berdirinya saya di pentas blog saya sendiri, bukan bertujuan untuk mempersoal kredibiliti seseorang. Sekadar meluah apa yang terpendam dalam hati nurani ini.

Saya rasa saya sedang mematangkan diri saya sendiri. Kalau mahu teks mesej saya, TOLONG JANGAN GUNA PERKATAAN MERAPU LAGI MERABAN. Saya bukan benci, cuma meluat. Pening la nak baca. Tolong sangat okey? Kalau nak bermanja-manja dalam mesej dengan perkataan yang saya rasa "NTAH APA-APA LA BUDAK NI", bukan dengan saya. Mungkin, minah rempit bolehla kot kan? Oops, maaf bukan hendak mengata, realiti sebenar.

Contoh ;

TO ; Mama XOXO




"Awk nk pg snew bilew?Sy da leteyh lew niw tgu awk....Awk dtg lew cpat sket. ...Sy cyunk awk leyh?Sowie lew sbb x mecej awk....Awk jgn mara ew?Sy x buleyh titow tawu sbb terengat awk chumel....Owg mmg lew x encem,tp, sy tawu awk ttp chenta samew sy kan?Tp, tapew sy macih dcni...Sowie yerk!" - PAPA XOXO



Okey, mesej di atas bukanlah dalam peti mesej saya. Cuma kadang-kala saya terkilan? Nak bermanja? Boleh jalan la, geli okey? Miang satu badan. Cemburu? Weh, simpang malaikat 44. Kepada yg mahu bermesej dgn saya, tolong jangan guna perkataan macam itu. Saya tak mahu layan. Lagi satu, daripada anda bazir ruang dgn noktah (....) baik anda guna ruang yg ada sebaiknya. Telefon bimbit saya bukannya Iphone boleh simpan banyak-banyak memory, ya!

Saya berhak menyuarakan pendapat saya, sebab ini blog kisah saya. Takkanlah saya nak tulis perasaan anda, kan?




Misi terlaksana ;
Deeb .



p/s ; Jgn lew mara sy, kayh ? -___-!


12 comments:

zOuL_iMMe said...

giler..ko cilok mne sms nie..haha...
mama & papa xtahan tu..
haha

arlina said...

hahahahahahahahhaa. yours is better than mine, sbb mine is mcm sgt marah, awak punye lawak gile. and and i paling gelak dkt part owg tawu owg mmg tak hensem. ok that one i gelak gile sbb pernah laki ckp mcm tu. haha. ok this really made my day. haha

ballqiszbelle said...

wah!!!! aku sokong...memandangkan korang2 dah post bnde ni, so x pyh la aku nk post...aku ingat aku sorang je yg rasa bnde ni, rupe2 nye ramai loh..

itu menunjukkan kite semua dah matang..yaya!! go go 18!

aimirokis said...

gilew arhw!!!
sayew soekonk!!!

hahah..
betul2.. cam nak kerat2 je sape2 yang anta mesej camtuh..
hehe

*adibalala; said...

*Zoul.
Aku ni mmg ske usha inbox org. ahha. nasib la.

*Arlina.
Tribute to 4rlin4. Haha. Tak tahu la kenapa mereka perlu begini atau begitu.

*Ball.
Ball, kau patut tau kan? Que pernah gelak kan aku sbb aku text "SORRY" and not sori or sowi. We are 18!

*Aimi.
Meh, kita kerat dia ramai-ramai. Ntah kot, diba rse semakin besar, semakin pjg la mesej kita. sbb parents diba bg msg suruh kemas rumah mcm bg krangan berpandu.

syud said...

btull.aku bleh ckp..serius bnci mesg camtu..mcm nak tegeliat lidah aku baca..kahkahkah..haih..org kata kita msg penuh cam skema ..tp..WTH??hahaha

NIESYA said...

okeyyhh!!!ak pon nk mnyemak gak..
ng pndngan ak...
seyezz..kegelian...1 bdn...
arrghh..ak x ske..
da la x paham pe bnde pon....
hadooii..x g skolah agk nye dorng ni,,,

maisarah said...

deeb , i agree with u
totally agreed! :)
sgt annoyed yg text begini
haha
tak reti menulis agaknye
:P

*adibalala; said...

*Syud.
Biarla mereka nak kata skema. Sukati la. Bagi aku nmpak sophisticated. Ceh. XD

*Niesya.
Betuul. Aku mcm nak sekeh je kepala mereka yg tot-tet mesej mcm ni. Pusing lidah aku.

*Maisarah.
Yeap. Annoying yg amat sgt. Mmg baru keluar belantara kot nak belajar tulis mesej. :P

emellia. said...

gila rempit bodoh tulis msg mcm ni.haha.
mana u dapat msg di diba?

lagi satu,bukan setakat rugi ruang titik banyak2,ttp juga penggunaan w yg melampau.

meh i try plak.
okew lew i nak pegi titow niew.

KAHKAHKAHAKAHAKAH.LAWAK.

PS(playstation):u katna skang?buat apa dow?

dianna said...

haha tahu pun. i thought i sorang je geli baca message macam tu.

p/s : btw, im dianna.

DayanG AnnE said...

ahh! yea yea agree w u about this. these geli geleman words memang sgt annoying.