Saturday, April 18

; Budi bahasa budaya kita .





Hari ini entri sangat serius. Betul saya tulis tu. Saya serius ni. Saya terkilan sebab ada orang pertikai usaha orang lain. Bukan maksud saya, untuk menjaja nama atau mencari kemasyuran. Tapi, bila orang dah buat macam ni kat kita, ingat apa? Saya ini patung Barbie ke? Diam, buat bodoh? Tolong la. Saya tahu saya tak perfect. Awak tu? Perfect sangat?

Saya minta maaf kalau saya ada 'hit' awak dengan kata-kata yang agak menyakitkan. Sorry la brader. Saya sedar sepenuhnya objektif saya ketika itu. Tapi, hati saya sakit sangat. Macam tertusuk duri. Nasib baik kot, saya ada akal kurniaan Allah.

Saya minta maaf atas kekasaran bahasa saya.

Kita berjuang dalam satu angkatan. Takkan nak biarkan macam ni berterusan? Katakan YA pada keamanan! I am girl who has a very fragile heart. You saddened me with those rough words. However, for those who knew my story, THANK YOU for soothing me up. You guys make my world shining always *muka ada bintang-bintang* HA HA HA.

Weh, memang rasa marah sebab kerja dikutuk. Saya ada alasan itu. Yang saya tau, awak dipuji oleh Teacher Nonie. Jadi, janganlah asyik bersangka buruk. Okay? Adakah kita kawan lagi?


SEMANGAT ;
Deeb .



p/s ; Kepada yang tau permasalahan di atas, thanks tau korang! For those moral supports.

4 comments:

ballqiszbelle said...

deeb, i'm right by your side!!

*adibalala; said...

weehee.
thanks!!
btw, we apologize to each other dah.
so, there is nothing bad between us .
haha.
im great!
thx ball
:D

ballqiszbelle said...

you are always great lah!!

and ingat, setiap masalh ade jalan keluar nye..Allah is just testing us whether or not we smart...hehe!

zOuL_iMMe said...

hoho..bila ako bace post ko nie baru ako faham...(ako xkutok kn3??)
hehe
ako tw spe mamat tu..
dy xkeje dlm mega..so dy xtw..
wlupun ako bkn mega,tp ako tw kowg nyer kesusahan..
tcer pon susah dowh wat mende nie..
sian dy..dy nade citer aritu..
tcer sampai nanges2..(abg psp citer..)
so spe yg kutuk tu..
sesungguhnye dy tidak tahu....
~xtw jgn kutok...
rase nk lempang je beliau laju2..
maafkan lah beliau..
hehe