Wednesday, March 4

; ahli farmasi.



" Adiba, jadi doktor tau? "
"Erk, doktor? Boleh tu boleh, tapi pergh, nak tgk lembu kene sembelih pun gelupur "
" Habis tu? "
" Pharmacist. "
________________________________________

Dialog di atas adalah antara aku dan parents aku. Mereka nak sgt tgk anak dia ni, jadi doktor. Aku mmg nak jadi doktor. But before that, let me tell you one thing I hate the most about me, SERIOUSLY. When I accidentally cut myself masa potong sayur sawi nak masak maggi tomyam, so mcm bodoh, I felt like all my body system stop functioning. Luka tu pun tak la sampai setengah cm. Tak ke rasa nya saya, Adibah sgt menggedik nak kene TETTT! Plus, I think I was born with high sympathetic feelings oh. Im afraid of hurting people. Look at the fact, doktor mcm ganas. Cucuk sana, belah sini, gerudi situ. Manusia rasa sakit. Even it is post mortem. Org mati.

Aku tgk cerita yg Johnny Depp berlakon.. bapak seram. Doktor jdi pembunuh?! Eh, cerita je la Adiba! Did I mention I did this career test? Hahaha. Guess what? I am the type yg tak boleh ikut schedule. So, maybe on-call tak sempat nak siap, patient aku dh nazak. ADEYH. But truly, I want to do something related to this. And yes, PHARMACIST! Farmasi mmg best. Still dpt tolong org, berani, berjiwa sosial. Dan, senyum selalu. InsyaALLAH, one day. I'll be that person. Nak sambung belajar gi Aussie, New Zealand or UK ke? Mana2 la. Aku tak kisah :)

Nanti update lagi ye. Pangkor trip was like BOOM BOOM. CIKALALA KA BOOM! byk gambar! weehee.



farmasi. doktor. farmasi. doktor. farmasi. doktor. ahh, mana2 la.

thx Sherry for the faith you have in me.

xoxo,
adiba

1 comment:

BALLQISZBELLE said...

oit, lama aku tggu kau update
tp,
ayat yg last tuh macam pelik sket...

wahahaha~