Tuesday, February 3

; pendek akal .

budak tu macho la !
eii, budak tu poyo !
budak tu cantik
la !
eii, bu
dak tu hodoh la !
budak tu hot la !
eii, budak
tu gemok la !


go to hell la kepada manusia yg suka judge from its cover. pendek akal ah manusia cmtu. come on peeps, think far far away. nape ha, s'stgh manusia tu suka judge org sbb fizikal org tu ? wtf ? org mau jugde, tgk dlm org tu, bukan luar. ishh ishh. if perfect, aku tak kisah la. ni ? omg ! better lg org yg dia jugde tu.

one more thing, psl body language. aku tau dr cara body language s'sorg tu, kita dpt tau sikap dia. but, t'bukti secara saintifik ke ? aku rase tade. fr instance, budak tu jln mcm itik pulang petang, terus judge dia gedik. tak smesti nye kan ? dah mmg cara dia jln cmtu, nak buat cmne. takkan dia nak ubh kot ? Allah dah tentukan. berdosa if tukar ape yg Allah dah jadikan. betul tak ?

btw, ada terasa ke ? opps. sorry. bukan nak straight foward, tp aku tuju kat semua org. honestly, aku pernah berfikiran sebegitu. tp tu dulu la. after pikir secara rasional, tak baik ah. stp org ada kelebihan && kelemahan masing². kalau ye pon, dia mcm tu, lantak pi la kat dia oi. as human being, kita tka layak buat cmtu. nobody perfect la. remember that !


p/s; suka quote ni, " i'm not perfect like you but some parts of me are pretty awesome "

5 comments:

irfan_K said...

stuju!!!
aku pn cm ko dlu
tp through expeience, i've learnt a lot of things
mmg laa first impression tu penting, tp, kalo stakat rupa, prangai mcm taik nk wt cmne kan?
hahaha!
dan aku sgt suke quotes tuuuu!

*adibalala; said...

weehee.
:)
aku nk jadi manusia prihatin.
biar la dorang tu.
haiyak.

ainun munirah said...

btol wei...
aku pon dulu mcm tu..tp aku dh x mcm tu dah...
xbley judge org pakai rupe..yes! correct! :D

arlina said...

oh my god
ni mcm kite je koot
budak beseri ckp kite gedik sbb care ckp
budak subang ckp kite poyo sbb bertudung
budak lain2 ckp mcm2 sbb kite mcm2

bak kate ball, we cant please everybody

haha

Nurul Amirah said...

arlina.
just ignore thme.
like i said.
peduli hape kat depa semua tu.
haiyak..
we are just perfect as our own.