Friday, January 16

guardian, midvalley .

Hello people.

Okeh, I know that i was ignoring my blog lately. i was TOO TIRED. I was a full-timer at Guardian. Well, morking at the Guardian was a nice experience. I met so many people. I had a really mixed feeling s while i worked with them. Undefined, i say ?

First of all, I would like to introduce my very lovely store manager, Miss Mogana. She is a very strict manager and very garang. Tapi, kalau org tak kenal dia betul-betul.. mmg agak bingai la, sebab as a human, she is a nice caring person. Mmg ye, kalau dgr dia jerit-jerit tu, ada la angin taufan yang tersesat kat guardian. haha. but overall, dia baik.

"ADIBAAHH!!"
"yes, miss ? anything ?"
"dah siap buat bay kamu? saya nak check. if not, i will fine you"

that is miss mogana.

Secondly. Abang Azmi. Datuk besar guardian. He is been working with the guardian since he was 18. and it is nearly 16 years, dia berada di sana. Dia assistant Miss Mogana. He is the one who interviewed me. haha. just a walk-in interview. Abang Azmi sgt baik. He'll teach you i u dunno how to arrange or display stock.

Lagi, di situ aku jumpa dgn Kak Rita, Kak Siew and Kak Dayah. They are supervisors. Kak Rita mmg kelakar gila. She is maybe, dah berumur.. but man, dia punya lawak tahap cipan yang kalahkan Nabil. Ada ke dia ajak aku gi rokok ? Dia mmg sporting gila. Suke ckp.. "Kau ni bijik la."
wakakaka. Dia best. sgt.

Kak Siew. Supervisor Cina. Aku kurang dgn dia sket. Masa New Year, cashier counter was a real chaotic. berserabut. sebab sape? SIEW la. Pasti nak marah-marah aku lak. Bla ah. Aku sound dia balik. Apa? Dia igt aku takot ke ? No way man.

"Apa you buat ni adik? Aioo.. byk susah la ini budak.. lai lai.. " dgn nada yang kelam-kabot dia.
"Eh, u jgn marah i la. I budak baru. U kene la ajar i, bukan marah. suruh buat tu la. ni la." aku jawab dgn bengang.

Terus lepas tu, dia cakap baik-baik dengan aku. weyh, aku tak sebodoh nak ikut telunjuk kau je oke? PLEASE. I have the right to defend myself. I felt a big relief there. serious. at least, she respects me. and, so do i. what goes around comes around.

Seterusnya, kak dayah. Dia kakak yang selamba badak je. suka buli orang. nampak garang. tapi, baik and ganas. kelakar gak ah. sporting mcm kak rita. serious. dia tu mmd kekadang mcm masuk air. hehe. tapi, dia pun best.

But before them, Abg Gampang took the place. He is under Miss Mogana. Before abg azmi. Gampang bin makcik. wakakaka. dia hanya seorang yang agak comel. berkacamata. look sempoi. but sumtime. kinda kiddy. comel la kot. hahaha. Dia suka ckp GAMPANG TOL.

THE RETAIL MANAGEMENT TRAINEE. kak dayana, kak yati, abg hasbi, abg khai. yang aku bole ckp mmg sporting tahap gaban. kak dayana, cantik, smart, cun senang nak minta sign. kak yati nampak garang tapi, dia baik. org kelate. hehehe. then, apak aku.. haha. abg hasbi, dia la ayah aku kat situ sebab aku yang uruskan bay dgn dia. dia merupakan hero kegilaan Vasu, kawan india aku kat situ. Lagipun, kak rita kata, abg hasbi mmg hensem. aku cuma tak nampak la kehenseman dia. haha. dah kahwih pun. anak 2. abg hasbi mmg baik gila. suka cucuk org. Pastu, abg khai... dia ni apak Aqila, member aku kat situ. suka panggil aku pembaca berita. geram je aku. pastu suka kata aku blur. bengong tol.

THEN, goes the TRAINEE. i was in the category. kat sini la aku jumpa dgn Deva, Hema, Jeeva, Vasu, Aqilah, Noraini, Nabila.. HAHA. kita mmg penjahanam Guardian. selalu gak kene dgn miss mogana. kalau buat hal. TAPI, kitaorg clean ah. mmg KAMI FAMILY GUARDIAN. bak kata Hema. Pastu pastu org2 baru dtg.. eliz, privina, kak farah and kak leeza. mmg best gak keje situ.

Nabilah - cashier yang buat brg 100% discount, member baik aku kat situ.
Noraini - selalu kene dgn miss mogana, and siew. baik sgt.
Aqilah - Cina celop. Bila ckp Cina.. fulamak. terer. dahla bole ckp dgn JAMES.

*tiga atas, member baik aku. best n gila .

then, suresh.. guard bangla. selalu check bag kitaorg. yela.. takut kita curi. tapi, dia gatal. sgt. wakaka. suresh, suresh.

itu la guardian aku. best sgt, takkan lupa.

bye.

3 comments:

BALLQISZBELLE said...

waaahhh...best plak aku baca.

hari tu kata xbest..best je aku baca..wakakaka....

ear_fun said...

wehhh
bes je ko keje
ahaha!
aku tringing nk keje
but got no chance la deeb
bapak aku xkasi
haihh
));

Nqb...da one n only... said...

Glad to hear u have great life to live in...
Mine's not so gud dear..